Bel me terug
x

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Zagen

Zagen 1 snee plat

Hierbij wordt een plank of balk op de platte zijde doorgezaagd. Als je een balk van bv. 50 x 200mm plat doorzaagt. Krijg je als eindproduct 2 delen van 50 x ca. 98mm. Het is ook mogelijk om een balk meerdere keren plat te zagen, als voorbeeld: 50 x 200mm, 3 snee plat geeft 4 balken van 50 x circa 48mm.

Zagen 1 snee kant

Het woord zegt het in feite al: de balk of plank wordt op zijn kant doorgezaagd. Als voorbeeld: dezelfde kopmaat van 50 x 200mm wordt dan 2 stuks van ca. 23 x 200mm. Als we de balk 3 snee kant geven, komen er 4 stuks van circa 10 x 200mm uit de balk.

Zagen kruissnede

In 1 snee kant op 23 x 200, en vervolgens 1 snee plat op 23 x 98mm. Als eindresultaat krijg je dan 4 stuks van 23 x 98mm.

Overhoeks en schuin doorzagen

Tevens bestaat de mogelijkheid om een balk of plank zowel in dikte als in de breedte schuin door te zagen. Voor het schuin doorzagen van de delen wordt vaak de ouderwetse term overhoeks doorzagen gebruikt. Deze bewerking wordt onder andere uitgevoerd bij het maken van mastiekklossen of zweeds rabat, wat in de vestigingen op voorraad ligt.

Fijnbezagen

Deze bewerking wordt vooral toegepast bij gevelbekleding. Fijnbezagen geeft een ruwe zichtzijde aan de gevelbekleding. Dit geeft een ruige uitstraling aan de gevel, tevens heeft (fijn)bezagen het voordeel dat je de loszittende jaarringen wegzaagt. Door de gevelbekleding te bezagen voorkom je dat de jaarringen loslaten wanneer de gevelbekleding gemonteerd en geschilderd is.